dinsdag 6 maart 2007

Proefblogje

Tsja, een blog dus. Dat schijnt hip te zijn. Ik weet niet of het verstandig is voor iemand die op d'r opstellen vaak het commentaar vond dat de stijl niet goed was, maar here goes.

Ik loop al een poosje te fantaseren waarover mijn blog zou moeten gaan. Het mooiste zou natuurlijk zijn om zo'n interessante biblioblogger te worden, maar ik weet nu al dat ik hier niet voldoende tijd in ga stoppen om bij de voorhoede te horen. En dingen die ik maar half kan doen laat ik liever.

Waarover gaat het dan wel? Over informatiegebruik. En preciezer gezegd over mijn informatiegebruik. Ik ben in het afgelopen jaar in hoog tempo geinteresseerd geraakt in web 2.0 en in het verlengde daarvan bibliotheek 2.0. Daarover wil ik graag bloggen. Maar dan niet zozeer vanuit de kant van de aanbieder, maar meer vanuit de kant van de gebruiker. Wat kan je eigenlijk met al die leuke gadgets, en wat doe ik er mee.

En voor wie is dit blog dan bedoeld? Een goede vraag waarop ik nog niet 100% een antwoord heb. Eerst maar eens voor mijzelf. Als dat lekker loopt en ik inderdaad zo eens in de week toekom aan het schrijven van een stukje ga ik er mijn vrienden over vertellen. En als het echt leuk en interessant blijkt te worden zou ik graag ook willen schrijven voor mensen die nog niet zo bedreven zijn in het gebruik van informatie. Dan komt er toch een educatief tintje aan dit blog.

5 opmerkingen:

Informatiegebruiker zei

Even testen of blogger ook Atom feeds voor het commentaar op deze blog heeft.

Edwin Mijnsbergen zei

Dit blog is al lang geleden aangemaakt, zie ik dat goed?

Is het er later nooit meer van gekomen om te schrijven?

Kalinka zei

Esther!
Ik hoop dat je wekelijks toekomt aan 'bloggen', want ik denk dat ik nog veel van jou kan leren! :)

Rob Coers zei

Hallo Informatiegebruiker! Ik heb je bij de start helaas niet ontmoet, maar we zullen elkaar op deze plek vast vaker spreken.
Wat me opviel in de zijbalk: de aquabrowser plugin! Die zag ik nog nergens anders op het web. Kun je er ons meer over vertellen in een toekomstig bericht?

Veel succes met alle Dingen die nog komen gaan!

Informatiegebruiker zei

# Edwin Klopt, ik wist toen ik het begon al wel dat ik er waarschijnlijk niet de discipline voor op zou kunnen brengen. Maar nu een nieuwe poging.

# Rob Die ABL plugin is het eerste concept. We laten er een ontwikkelen voor de lancering van ZoekGenie, de ABL van Noord- en Zuid-Holland.