maandag 28 januari 2008

Bibliotheekvernieuwing in 2008

Blogs zijn er natuurlijk ook gewoon om interessante informatie die je elders tegenkomt te signaleren. De provincie Noord-Holland kondigt aan ook in 2008 nog flink in bibliotheekvernieuwing te zullen investeren. In het persbericht worden de investeringen in extra strandbibliotheken en laaggeletterdheid met name genoemd.

3 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Hallo Informatiegebruiker, hier schrijver dezes weer. Behalve de twee meest recente berichten is je weblog nu donkerblauw met grijze letters en helaas kan ik dat niet lezen. Edwin verwees me naar jouw blog als antwoord op mijn vraag hoe ik twee RSS-knopjes kan maken (of een knopje waar het allebei achter zit), nl. voor zowel de nieuwe berichten als voor de commentaren. Maar nu kan ik niks lezen! Moet ik zelf wat doen met de kleuren op mijn scherm of kun jij voor wat meer duidelijkheid zorgen? Met hartelijke groet, schrijverdezes

Informatiegebruiker zei

Hoi schrijverdezes, ik zie niets anders dan anders aan m'n blog. Maar zelfs al zouden de kleuren kloppen, dan nog is het denk ik wel even puzzelen voor je ziet wat ik gedaan heb. Ik wil er vrijdag nog uitgebreider over bloggen in het kader van de dingen 4 en 5, maar in het kort kan ik er al wel wat over zeggen.

Het lukte me niet om in het sjabloon van Blogger een commentaarfeed aan te maken, dus uiteindelijk heb ik het opgelost door in de sidebar een lijst met links op te nemen. De lijst heb ik "Feeds" genoemd en als links heb ik daar in opgenomen "http://informatiegebruiker.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss" voor de berichten en "http://informatiegebruiker.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=rss" voor het commentaar.

23 Dingen zei

@ Informatiegebruiker. En die uitvinding is een pluim waard. Want het is op het web een veelgestelde vraag, WAAROM het niet mogelijk is om een RSS feed te krijgen op de reacties in een weblog (kan nl. wel bij WordPress). Bij Blogger kan je alleen abonneren via e-mail op de reacties die op een individueel bericht geplaatst worden. Niet iets waar ik op zit te wachten.

Jouw oplossing heb ik toegepast op de Netvibes tab met alle RSS feeds van de deelnemers. En de reacties op de BloggerBlogs zijn er ook aan toegevoegd.

Superoplossing!