zondag 27 januari 2008

Weblogs bijhouden

Ding 3: meld je weblog aan bij 'de leiding'.

Dat was makkelijk, hoe kan ik daar nou 100 woorden aan wijden?

Gelukkig ben ik inmiddels nog erger verslaafd aan web 2.0 dan ik al was. Als ik de komende tijd niet zo veel omzet haal, weten jullie waar het aan ligt. Ik ben benieuwd naar de eerste claim van een werknemer dat hij/zij door toedoen van 23dingen webverslaafd is geworden, en dus een vette ontslagvergoeding wil.

Je weblog aanmelden is namelijk makkelijk, maar het impliceert ook de omgekeerde actie, namelijk het vinden en lezen van de weblogs van je groepsgenoten. Mijn eerste (0.0) oplossing was om de leiding te vragen waar ik die blogs kan vinden. Kennelijk is ook daar het overzicht nog niet compleet, want de suggestie was om mijn groepsgenoten op hun werkadres te mailen om ze te vragen of ze de URL van hun blog door willen geven (1.0). Dat leverde een paar reacties op, maar niet zo veel.

Ik geloof dat ik naast eigenwijs ook ongeduldig ben. Mensen in mijn omgeving weten dat waarschijnlijk allang, maar ik wordt er door deze opdrachten nog eens duidelijk op gewezen. Mijn heilige voornemen is nu dan ook om de blogs van al mijn collega's (hoeveel zijn dat er eigenlijk? 50? 100?) op te sporen. Via Googelen en het volgen van links heb ik er inmiddels zo'n 10 gevonden. Bij sommige blogs zie je meteen van wie ze zijn, maar er zijn er ook twee waar ik aan het onderwerp wel kan zien dat het collega's zijn, maar waarvan ik nog geen idee heb wie het zijn.

Een probleem waarvoor ik nog geen bevredigende oplossing heb, is hoe ik al die blogs ga ontsluiten voor mezelf. Ik ben wat halfhartig begonnen in de sidebar van dit blog, in Netvibes (op m'n werk) en Feedreader (thuis), maar ik ben nog niet echt tevreden.

Weet ik meteen wat ik met mijn vrije zondag ga doen ...

2 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Beste informatiegebruiker,

Begrijp ik je vraag goed en wil je de weblogs van de anderen zien? Ik kan me haast niet voorstellen dat dat je vraag is, maar misschien ben je inmiddels zó goed in deze materie dat je een eenvoudige oplossing over het hoofd ziet. Die blogs staan nl. gewoon op de www.23dingen.nl/probiblio-pagina en dan onder het kopje 'Blogs'.
Als je vraag toch een andere is, sorry, maar dan weet ik het niet!

Met hartelijke groet, schrijverdezes

Informatiegebruiker zei

Ja inderdaad, schrijverdezes. Bedankt voor je tip. Ik heb de startbijeenkomst gemist en mis daardoor soms toch net wat informatie, geloof ik.
Ik wil me nog wel eens bezondigen aan ingewikkeld doen, maar deze keer wist ik gewoon niet dat er een gezamenlijke lijst was.