dinsdag 25 maart 2008

Bibliotheekfilmpjes op You Tube

Ik kwam voor het eerst met YouTube in aanraking toen de VOB een promotiefilmpje voor al@din had laten maken, en Edwin voorstelde het ook op You Tube te zetten. Op dat moment wist ik nog niet eens hoe je het spelde. Ik heb het in mijn aantekeningen van dat overleg staan als U-Tube (?).Niet zo lang daarna werd YouTube wat gewoner, en zag ik op allerlei sites en in blogposts ook verwijzingen naar YouTube filmpjes. Het feit dat je ze zo makkelijk kunt embedden zal daar zeker mee te maken hebben. Deze geeft volgens mij perfect de kloof tussen automatiseerders en die rare alfa's in de bibliotheekwereld weer.En om het trio af te maken ook nog een pracht van een filmpje over web 2.0. Dit filmpje geeft me iedere keer dat ik bekijk een soort geluksgevoel doordat het zo prachtig de kansen laat zien.

9 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Ha Informatiegebruiker,
Wat is er raar aan alfa's?
Groet, schrvrdzs

Informatiegebruiker zei

Hoi Schrijver,

Alfa's zijn raar omdat ze slecht logisch kunnen redeneren, automatiseerders zijn raar omdat ze alleen logisch kunnen redeneren. Ik ben raar omdat ik Afrikaanse recepten spaar.

Sorry als het woord raar verkeerd overkomt. Ik bedoel er niets onaardigs mee. Ik probeerde aan te geven dat de twee werelden zo ver uit elkaar liggen.

Zelf ben ik een groot voorstander van raar / eigenzinnig / ongewoon / bijzonder.

Conny zei

ha collega,

wat leuk he dat je blog die van de week is.

Verdiend!!!

CU op msn!

schrijverdezes zei

Ha Informatiegebruiker,
Gefeliciteerd met de verkiezing van je blog!
Denk je dat er ook mensen zijn die zowel logisch als intuïtief (om dat maar even als tegenovergestelde van logisch te gebruiken) kunnen redeneren, afhankelijk van de situatie & het probleem?
Met groet van schrijverdezes

Informatiegebruiker zei

Hoi collega's,
Bedankt voor de felicitaties.

En Schrijver, ik denk wel dat er mensen zijn die beide vormen van redeneren kunnen toepassen, maar in mijn ervaring zijn er maar weinig mensen die daar de balans in weten te vinden. Ik doe zelf m'n best, maar zit volgens mij nog iets te veel 'vast' aan de logica. Ik denk dat het iets te maken heeft me het doel dat je nastreeft met je redenering, maar dat is nog maar een flard van een gedachte, die ik zeker in zo'n klein hokje nog niet kan uitwrken (maar dat is misschien ook een te logische behoefte in dit geval)

schrijverdezes zei

Ha Informatiegebruiker,
Ik vroeg me af tot welke categorie jij jezelf eigenlijk rekende, maar nu kan ik concluderen: tot de beta's blijkbaar. (Ja toch?) Inderdaad, geen onderwerp om in een klein hokje af te handelen, al zou ik het in 10 pagina's ofzo evenmin kunnen; ik weet er gewoon te weinig vanaf.
Wat jou betreft: het lijkt me interessant als je op een groter stuk beeldscherm je redenering een keer wat verder uitwerkt, maar daar moet je dan natuurlijk wél zin in hebben en het nut ervan inzien.
'k Moet opeens denken aan een oude reclame: 'Dat is logisch hè?!" Waar was die toch ook alweer voor?
Groet van schrvrdzs

Informatiegebruiker zei

Hoi Schrijver,

Ik ben een beta die zich bewust is van de beperkingen van beta, en daarom streeft naar meer balans, denk ik.

En ik heb geen idee waarvoor 'dat is logisch hè?!' reclame was, maar ik hoor het Johan Cruijff zeggen.

schrijverdezes zei

Ha Informatiegebruiker,
Misschien een kuurtje bètablokkers?
De aangehaalde kreet heb ik inmiddels weer in zijn context weten te plaatsen: nl. nu net dát maandelijkse verschijnsel waardoor vrouwen geacht worden (al dan niet tijdelijk) minder logisch te kunnen denken. (Als ik dát geweten had...)
Met groet van schrvrdzs

Edwin Mijnsbergen zei

Wat grappig dat ik de eerste was die je wees op youtube. Ik spelde het in het begin ook altijd verkeerd overigens. In mijn oudste posts kom ik soms merkwaardige dingen tegen. Het is wel mooi hoe een mens evolueert in de loop van een paar jaar :-)