vrijdag 4 april 2008

Verder?


Carbo-Sil
Originally uploaded by Isaac-CC

Gisteren was de bijeenkomst die het einde van het procesbureau bibliotheekvernieuwing vierde. Al met al niet echt een dag waar ik vrolijk vandaan kwam. Iedereen vindt het bibliotheekwerk vreselijk belangrijk, en heeft goede jeugdherinneringen, maar als het op financiering aankomt is het duidelijk de verantwoordelijkheid van een ander. Wat ben ik blij dat ik geen manager ben! Ik heb tenminste niet dagelijks met dat getouwtrek tussen de drie bestuurlijke lagen te maken. Het bibliotheekwerk zelf lijkt vooral verdiept in de discussie of zaken centraal (VOB) een beetje centraal (PSO's) of lokaal (basisbibliotheken) moeten gebeuren. Weet er iemand nog een leuke sector, 'nuttig', maar niet per se non-profit, waar dit structuurgeneuzel al achter de rug is?

Afijn, voor een inhoudelijke reactie zou je kunnen kijken bij Jan. Die heeft vannacht ook de samenvatting van het rapport van het SCP al tot zich genomen. Op andere blogs lees ik nog niet over Verder! Wel over de basisbibliotheek van DBNL, die gisterochtend door Paul Schnabel aangekondigd werd, en die hij gistermiddag presenteerde in Leiden.

1 opmerking:

Edwin Mijnsbergen zei

Ik heb de samenvatting van het rapport vannacht gelezen en ik ben in ieder geval blij dat de knelpunten duidelijk worden aangekaart. Ik herken er veel in en nu staat het mooi gestructureerd bij elkaar.

Het sterkt me ook in de mening dat zichtbaarheid etc niet bewerkstelligt moeten worden via de traditionele kanalen. De grote projecten kennen veel te veel landelijke hapers om snel en goed tot stand te komen. Mensen vrij maken op lokaal en regionaal niveau, daar zie ik toch het meeste in.

Interessante materie hoe dan ook!